United Knowledge en Oqapi software gaan samen

United Knowledge en Oqapi software gaan fuseren. De bedrijven uit Amsterdam en Delft werken al tien jaar intensief samen, onder meer in de open source communities waarin beiden actief zijn. De nieuwe onderneming heet United Knowledge.

United Knowledge en Oqapi software gaan samen

United Knowledge is vooral bekend van zijn werk voor landelijke overheden. De eerste implementatie van de rijkshuisstijl werd door United Knowledge gerealiseerd en meer recent maakte United Knowledge een responsive variant van de rijkshuisstijl, waardoor deze geschikt wordt voor tablets en mobiele telefoons.

Oqapi verhoogt de productiviteit van front-offices, door formulieren te vervangen door apps. Ook is Oqapi één van de belangrijke krachten achter de WebGUI Content Engine – een van de bekende open source content management systemen (cms). En voor diverse content management systemen maakte Oqapi de onderdelen voor elektronisch betalen.

Joeri de Bruin van Oqapi software zal de nieuwe combinatie leiden. Arjan Widlak, eigenaar van United Knowledge, zal zich als directeur overheid richten op de sector waarin United Knowledge altijd sterk was.

Het nieuwe United Knowledge gaat daarnaast een samenwerking aan met Procolix in Dordrecht, om samen de dienstverlening op het vlak van hosting en beheer op te kunnen schalen en omvang en kwaliteitsniveau.